dinsdag 5 juni 2012

Wijziging statuten SGAV

Op 8 mei 2012 zijn de voorzitter en secretaris van de Stichting Genealogisch Archief Vermeer verschenen bij mr. Joseph Franciscus Maria Bolscher, notaris te Baarle-Nassau voor het bekrachtigen van wijzigingen in de statuten van de SGAV zoals unaniem en wettig vastgesteld bij de bestuursvergadering van 14 april 2012.

De gewijzigde artikelen luiden nu:


Artikel 2

1.    de stichting heeft ten doel alle gegevens en wetenswaardigheden te verzamelen en te noteren ter completering van de genealogie van de geslachten Vermeer of Vermehr of Rhemrev of Losecaat Vermeer of De Bruin Vermeer, alsmede het verzamelen verwerven, in bruikleen nemen en geven van zaken, welke behoren of behoord hebben aan een geslacht Vermeer of een rol hebben gespeeld in de historie van een geslacht Vermeer, welke zaken zij eventueel ten toon stelt of ten toon doet stellen en verder al datgeen dat in de ruimste zin des woords dienstbaar is aan het hiervoor gestelde doel.
2.    de stichting tracht haar doel te verwezenlijken door:
a. te pogen boekwerken, archiefstukken en andere zaken welke van belang worden geacht voor de geschiedenis van het geslacht Vermeer, in eigendom, in bruikleen, of anderszins te verkrijgen, alsmede zorgen voor het beheer, de restauratie en het onderhoud van het door haar verworvene;
b. onderzoekingen te doen instellen naar de geschiedenis van het geslacht Vermeer en zo mogelijk van tijd tot tijd bijzonderheden dienaangaande te publiceren via een periodiek of boekwerk; en
c. en al datgene verder te verrichten, wat het bestuur ter bevordering van het doel van de stichting gewenst acht.

Artikel 6
1.    De bestuursleden worden benoemd voor een tijdvak van vier jaar, doch zijn terstond herbenoembaar.
2.    Het bestuur stelt een rooster van aftreden vast volgens hetwelk in een tijdsverloop van telkens vier jaar alle bestuursleden aftreden en wel zodanig dat elk jaar een/vierde deel of ten naaste een/vierde deel van het aantal bestuursleden aftreedt.
3.    Het bestuurslidmaatschap eindigt door:
       a. overlijden, onder curatelestelling van of schriftelijk bedanken door het bestuurslid;
       b. het verplicht periodiek aftreden;
       c. door ontslag door het bestuur, genomen in een vergadering van het bestuur, waarin alle overige bestuursleden met uitzondering van het bestuurslid wiens ontslag het betreft tegenwoordig zijn, terwijl gemeld besluit moet zijn genomen met eenparigheid van stemmen.